امروزه زندگی اکثرما در شهرهای شلوغ می گذرد شهرهایی که پر شده از انواع ماشین و خیابان و پل و برج های سرسام آورو ما مجبوریم هر روز با این صحنه های خشن مواجه شویم.
اما می توان با کمی سلیقه و زیبادوستی فضا و این محیط خشن را تبدیل به محیط بهتری کرد و اینکار با طراحی مبلمان شهری امکان پذیر است.
در واقع مبلمان شهری مجموعه ای از حیطه طراحی شهری، در راستای هویت شهر و سیمای آن گام بر می دارد و نمادی از فرهنگ آن شهر است، و از انواع مبلمان شهری می توان به صندلی ها ،پارکینگ دوچرخه و موتور، نیمکت پارکی، ایستگاه اتوبوس، سطل زباله شهری، بیلبوردها ، آبخوری پارکی، لوازم بدنسازی پارکی ، فلاورباکس ( گلدان شهری )، تابلوهای آگهی ، آبنما ها، سفره هفت سین شهری و… اشاره داشت که خصوصیات هر کدام از این مبلمان ها و المان شهری نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
چراکه با طراحی مناسب هر کدام از آن ها با توجه به خصوصیات و نحوه مکان یابی مناسب، می توانند در جهت تأمین نیاز شهروندان و القای هویت آن ها نقش مؤثری را ایفا کنند.
اجزای مبلمان شهری بر اساس دو ویژگی ساخته می شوند: کارکردی بودن و زیبایی
که در صورت دارا بودن هر دو ویژگی خواهند توانست نیاز عملکردی و بصری شهروندان را همزمان برآورده سازند.
البته این امر، مستلزم در نظر گرفتن مقولههای متعددی از جمله طراحی اجزای مبلمان شهری است که نه تنها رنگ، دوام، ایمنی، هماهنگی با محیط پیرامون و همچنین اقتصادی بودن آن نیز مورد نظر است.
انواع مبلمان شهری باید از نظر عملکردی، جانمایی مناسبی در سطح شهر داشته باشند تا بتوانند پاسخگوی نیازعموم شهروندان شوند.
از ویژگی های مهم انواع مبلمان شهری وابستگی آنها به فرهنگ است. یعنی از فرهنگ و هویت شهر که متأثر از فرهنگ و هویت شهروندان است نشات می گیرد.
امروزه در طراحی فضای شهر، نحوه طراحی انواع مبلمان شهری از اهمیت ویژه ای برخوردار است بعنوان مثال روشنایی خیابان ها و معابر شهری ، نصب علائم راهنمائی و رانندگی، جاگذاری و مکان یابی درست سطل آشغال شهری، طراحی مدرن فضای سبز، نمادها و مجسمه ها، پارک ها و فضاهای عمومی ، طراحی مناسب میدان ها و بلوارو دیگر موارد همه از انواع مبلمان شهری محسوب شده و باید متناسب با بافت فرهنگی و هویتی شهروندان و استعدادها و ظرفیت های آن منطقه باشد.